De opvolger van de Nexus S

Wie het nieuws in smartphone-land de afgelopen tijd een beetje gevolgd heeft, kan het niet zijn ontgaan dat Google onlangs in samenwerking met het Koreaanse LG een nieuwe Nexus-telefoon heeft uitgebracht. De LG Nexus 4 is een beest van een telefoon die bovendien erg gunstig geprijsd is.

Het nieuwe toestel van Google en LG beschikt over een supersnelle quadcore processor, een 4,7 inch display met een resolutie van 1280×768 pixels, 2GB RAM en 8 of 16 GB opslaggeheugen. Het is een echte high-end smartphone die, ondanks zijn geweldige specificaties, een zacht prijsje heeft meegekregen van 350 tot 400 euro (afhankelijk van de hoeveelheid opslaggeheugen).

Het zachte prijsje heeft er echter ook voor gezorgd dat de telefoon binnen een mum van tijd was uitverkocht en de telefoon is op dit moment niet leverbaar in de landen waar de telefoon is uitgebracht. Een wachttijd van 6 tot 7 weken is normaal en daarmee lijkt de telefoon voorlopig niet leverbaar. De Nexus 4 is bovendien niet in Nederland uitgebracht, omdat er simpelweg onvoldoende exemplaren beschikbaar zijn.

Mensen die toch interesse hebben in de nieuwe Google-telefoon, kunnen de telefoon eventueel met een hulp van een Duitse kennis bestellen in de Duitse Play Store of zelf een bezoekje aan de Mediamarkt of andere winkels die de telefoon in het assortiment hebben brengen. Daar zal echter ook het nodige geduld voor nodig zijn, aangezien de telefoon zoals eerder gezegd overal is uitverkocht.

Wie toch op korte termijn een nieuwe telefoon wil, kan wellicht ook naar andere toestellen kijken. Andere toestellen die voor ongeveer eenzelfde prijs beschikbaar zijn, zijn onder andere de HTC One V (en binnenkort de HTC One SV) en de Samsung Galaxy Nexus. Hoewel beide smartphones niet in de buurt komen van de kracht die de Nexus 4 biedt, zijn het goede toestellen die nog altijd een upgrade vormen voor de Nexus S-bezitter.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
De opvolger van de Nexus S, 5.0 out of 5 based on 1 rating