Drie dingen die we de Samsung Nexus S willen zien doen: TV uit, FM radio en 2-weg NFC

Nu we de Samsung Google Nexus S wat beter kennen, wordt het tijd om verder te kijken dan de neus lang is. Er zijn drie dingen die we eigenlijk graag zouden zien in het kunstjes repertoire van de Nexus S. Dit zijn drie dingen die de Nexus S nu niet kan, maar waarvan we alle reden menen te hebben dat het toestel er wel degelijk toe in staat is, gezien de gelijkenissen met de Galaxy S en andere berichten.

Ten eerste is daar het uitsturen van een televisie signaal. Officieel kan de Samsung Nexus S dit niet. Maar officieel kon de Galaxy S dit ook niet, totdat iemand ontdekte dat de hardware dit wel kan, als de functie maar ingeschakeld wordt. En zo geschiedde.

Als tweede, is er de FM radio, die de Nexus S niet zou hebben. Echter, de Galaxy S heeft deze wel. Oorspronkelijk beschikte de Nexus One ook niet over een FM radio, totdat ook hier bleek dat de functionaliteit wel ingebakken zit, maar nog ingeschakeld moest worden. En we weten dat Google wel van een puzzeltje houdt.

En als laatste is er de twee-weg functionaliteit van de NFC chip. Op dit moment kan er alleen data mee gelezen worden, en is de Nexus S niks meer dan een hippe NFC scanner. Maar er is al bevestigd dat in de toekomst ook de schrijf mogelijkheid van de chip zal worden geactiveerd, zodat NFC echt een data-uitwisselings medium kan worden.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)