Samsung Google Nexus S surft een stuk sneller dan Apple’s iPhone 4

Uit een onderzoek wat door een bedrijf genaamd Blaze Software is uitgevoerd zou blijken dat de Nexus S telefoon met Android 2.3 Gingerbread ongeveer 50% sneller webpagina’s kan laden dan de iPhone 4 met iOS 4.3. De test, die werd uitgevoerd door het inladen van 45.000 paginas, liet zijn dat de Nexus S gemiddeld 2.1 seconde nodig had om een pagina te laden, terwijl de iPhone 4 er 3.3 seconden over deed.

In een reactie op dit onderzoek laat Apple zelf weten dat de test niet goed zou zijn uitgevoerd, omdat voor de test op de iPhone 4 de zogenaamde UIWebViewer werd gebruikt. Deze zou gebruik maken van een minder optimale Javascript engine. Als de test zou zijn uitgevoerd in de Safari browser zou het verschil een heel stuk minder moeten zijn, aldus Apple.

Overigens kent ook de Nexus S een embedded browser – gewoonweg WebView genaamd – die op precies dezelfde open-source techniek van WebKit is gebaseerd als de UIWebView van de iPhone. En in de test van Blaze is ook op de Nexus S deze browser gebruikt.

Blaze heeft inmiddels laten weten dat de verschillen tussen de iPhone browser niet groot zouden zijn, maar als Apple de Javascript optimalisaties doorvoert in de embedded browser van de iPhone 4 – UIWebViewer, dus – dan is het geen probleem de test nog eens te herhalen. Uiteraard zijn deze toestellen inmiddels aardig verouderd, als we kijken naar de resultaten die een moderner toestel zoals de HTC One X behaalt.

Moraal van dit verhaal? De embedded browser van de iPhone 4 is langzamer dan die van Android Gingerbread. Mocht je dus over een iPhone 4 beschikken, surf dan altijd met Safari zelf. Of koop een Android toestel, zoals de Samsung Google Nexus S ;) .

(met dank aan Computerworld en iPhoneClub)

 

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Samsung Google Nexus S surft een stuk sneller dan Apple's iPhone 4, 3.0 out of 5 based on 1 rating