Wat heeft de Samsung Galaxy S4 Google Play Edition te bieden?

Hoewel de Samsung Galaxy S4 natuurlijk één van de meest populaire en geavanceerde smartphones van het moment is, zijn lang niet alle gebruikers even blij met de extraatjes die Samsung bovenop de kale versie van Android meelevert. De oplossing voor de consument die graag wat minder poespas op zijn S4 heeft, wordt nu geboden in de vorm van de Samsung Galaxy S4 Google Play Edition. Een hele mond vol, maar uiteindelijk is het vooral een S4 die geleverd wordt met de standaard uitvoering van Android.

Googles versie van de S4 moet overigens niet verward worden met de Nexus 4, die eind 2012 op de markt kwam. Die telefoon werd door LG geproduceerd, terwijl Google voor hun versie van de S4 een samenwerking aanging met Samsung. Zo werd er bijvoorbeeld door beide bedrijven hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Google versie van de S4 helemaal klaar is voor de update naar Android 4.3.

Is de Samsung Galaxy S4 Google Play Edition een goede optie voor jou? Om je te helpen die vraag te beantwoorden zetten we de belangrijkste verschillen en overeenkomsten op een rij. Hierbij kijken we zowel naar Samsungs als Googles versie van de S4, evenals de Nexus 4.

Hardware

Op dit vlak geen verschil tussen de beide versies van de S4. De Nexus mist op dit vlak echter de mogelijkheid om je geheugen uit te breiden met een SD-kaart. Ook is het bij de Nexus niet eenvoudig om de accu te verwijderen, terwijl dat bij de S4 wel kan.

Software

Aangezien de Nexus echt een toestel van Google is, betekent dit dat je als eerste de nieuwste updates zult kunnen verwachten. De samenwerking tussen Google en Samsung is echter ook hecht, dus de verwachting is dat dit ook op de beide versies van de S4 niet lang zal moeten duren. Aangezien de S4 van Google is ontdaan van alle extra functies die Samsung biedt, betekent dit dat die eerste ook een stuk sneller zal draaien.

Exclusieve Samsung functies

De S4 van Google en de Nexus 4 mogen als uitgeklede versies dan wel sneller werken, toch mis je je wel een aantal interessante functies. Zoals bijvoorbeeld Smart Pause, dat het afspelen van een film even pauzeert zodra je je blik van de telefoon afwendt. Of AirView, dat extra informatie laat zien wanneer je je vinger dicht boven het scherm houdt.

Geheugen

Al die extra functies van Samsung zorgen ervoor dat de 16GB intern geheugen die standaard wordt geleverd al voor een flink deel bezet is. Uiteindelijk blijft hier maar iets meer dan 9GB van over. De S4 van Google scoort wat dat betreft met 12 GB een stuk beter.

Momenteel is de Samsung Galaxy S4 Google Play Edition nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar de verwachting is dat dit in de loop van het jaar wel het geval zal zijn. Zou jij deze versie verkiezen boven de huidige S4 van Samsung? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)